KURU HURMA TATLSI

12 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Kuru hurma tatlsı tarifi için malzemeler
  • Yarım kg Bağdat hurması 1 çay bardağı fındık 1 çay bardağı badem 2 kahve fincanı tozşeker Çeyrek limon suyu Süslemek için kaymak
Kuru hurma tatlsı hazırlanışı

Hurmaları bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp suyunu başka bir tencereye süzün ve soğumaya bırakın. 

Fındık ve bademi robottan geçirerek öğütün. 1 kahve fincanı tozşekeri ekleyip havanda iyice döverek macun haline getirin. Soğuyan hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bademli karışımla doldurun ve servis tabağına dizin. 

Hurmaları haşladığınız suya kalan tozşeker ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Şerbeti sıcak olarak hurmaların üzerine gezdirin. Soğuyunca kaymakla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!