Taze Fasulye Kızartması

Taze Fasulye Kızartması
18 Eylül 2020

Farklı lezzet arayanlar için harika bir önerimiz var. Lezzeti muhteşem taze fasulye kızartması ile siz de sofralarınızı renklendirin. Peki, taze fasulye kızartması nasıl yapılır? Temizlenmiş fasulyelerin un, yumurta ve kabartma tozuna bulanmasıyla hazırlanan karışım, tavada kızartılır ve servise hazır bir hale getirilir. Malzemeleriniz hazırsa, atıştırmalık olarak sunabileceğiniz taze fasulye kızartması tarifine başlayabiliriz.

Alternatif olarak nefis havuç kızartması ve peynirli patlıcan kızartması tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Fasulye Kızartması için

Malzemeler

  • 450 gr taze fasulye
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Taze Fasulye Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. Büyük bir tencerede kaynattığınız suya tuz ilave edin ve fasulyeleri 4 dakika haşlayın.
  2. Haşlanan fasulyeleri süzdükten sonra buzlu su dolu bir kaba aktarın. Soğuyunca bir kevgir yardımı ile alın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  3. Derin bir kasede un, yumurta, 1 su bardağı su, kabartma tozu, tuz ve karabiberi çırpın.
  4. Fasulyeleri bu unlu karışıma batırarak bir tavada kızdırdığınız yağda kızartın.
  5. Kızarttığınız fasulyeleri bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve sıcak servis edin.

Taze Fasulye Kızartması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Öncelikle taze fasulyelerin uç kısımlarını bıçak ile kesin.
  2. Fasulyeleri kaynamış su üzerine atın ve fasulyeleri atmadan önce mutlaka tuzu ekleyin. Bu sayede daha çabuk pişmelerini sağlayabilirsiniz.
  3. Fasulyelerin diri kalması için en fazla 5-6 dakika haşlayın.
  4. Kızarttığınız fasulyeleri kağıt havluda süzmeyi unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo