TAZE FASULYE KIZARTMASI

4 Kişilik
Taze fasulye kızartması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 450 gr taze fasulye
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Taze fasulye kızartması hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Fasulyeleri kaynar tuzlu suya atıp 3 dakika haşlayın. Kevgirle alıp buzlu su dolu kaba aktarın. Soğuyunca kağıt havlu ile kurulayın.

Un, su, yumurta, kabartma tozu, tuz ve karabiberi bir kasede çırpın. Fasulyeleri karışıma bulayıp fazlasını silkeledikten sonra kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürüp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!