PATATES KÖFTESİ

8 Kişilik
Patates köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 patates
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Yarım su bardağı susam
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kasesi un
  • 1 çorba kasesi mısır unu
Patates köftesi hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Patatesleri soyup haşlayın. Suyunu süzüp ılınmaya bırakın. Patatesleri çukur bir kaba rendeleyin. Yumurta, un, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Peyniri ilave edip karıştırın. Elinizi una bulayıp patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp silindir şekli verin.

Üzeri için susam, mısır unu ve unu ayrı kaplara alın. 2 yumurtayı başka bir kapta çırpın. Hazırladığınız patates köftelerini önce una sonra sırasıyla çırpılmış yumurtaya, mısır ununa ve susama bulayın.

Hazırladığınız patates köftelerini ısınmış ayçiçek yağında altın rengini alana dek çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!