CEVİZLİ MUZ TATLISI

4 Kişilik
Cevizli muz tatlısı tarifi için malzemeler
  • 4 muz1 çay kaşığı vanilya15 gr tereyağı12 kedidili bisküvi3 çorba kaşığı esmer şeker2 çorba kaşığı limon suyu3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı   
Cevizli muz tatlısı hazırlanışı

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin.

Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın.

Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

 
Cevizli muz tatlısının 1 porsiyonu 200 kaloridir. 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:52:57

harika tariflaeriniz var tşk.

Misafir12.10.2016 17:34:49

Tesekkur ederim cok guzel bir tarif cok begendim :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!