Orman Meyveli, Bademli Ve Yulaflı Sütlaç

Orman Meyveli, Bademli Ve Yulaflı Sütlaç
04 Kasım 2021

Küçük büyük demeden herkesin severek yediği sütlaç tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Orman Meyveli, Bademli Ve Yulaflı Sütlaç için

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 600 ml süt
  • 2 çorba kaşığı toz badem
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 8~10 adet kıyılmış badem
  • 1 çorba kaşığı yulaf
  • 1 çorba kaşığı Komili Organik Sızma Zeytinyağı

Üzeri için

  • Yabanmersini
  • Ahududu
Orman Meyveli, Bademli Ve Yulaflı Sütlaç

Nasıl Yapılır

  1. Ufak bir tencereye süt ve pirinci alarak kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynama noktasına gelince ocağın altını kısın.
  2. Aralıklı olarak karıştırarak 20 dakika pişirdikten sonra toz bademi ve vanilya özütünü ilave edin.
  3. Birkaç kez daha karıştırarak 15 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  4. Komili Organik Sızma Zeytinyağı’nı bir tavada ısıtıp yulafı ve bademi ekleyin.
  5. Hafif renk alana kadar kavurup ocaktan alın. Sütlacı henüz ılıkken kaselere paylaştırın.
  6. Üzerine kavrulmuş yulaf ve bademden serpiştirip yabanmersini ve ahududu ekleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo