HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUMLAR

4 Kişilik
Hindistan cevizli lokumlar tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 çorba kaşığı toz jelatin
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı hindistancevizi esansı
  • 1 su bardağı rendelenmiş ve kurutulmuş hindistancevizi
Hindistan cevizli lokumlar hazırlanışı


Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

20x20 santimlik kare kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. şeker, jelatin ve suyu küçük bir tencerede 5 dakika karıştırarak ısıtın.

Orta ateşte 5 dakika daha karıştırmadan kaynamaya bırakın. Ateşi biraz daha yükseltip 5 dakika daha kaynatın.

Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Hindistancevizi esansını ekleyip mikserle çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine döküp 1 saat bekletin. Lokumu kare şeklinde dilimleyip hindistancevizine bulayın. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!