ÇİLEKLİ 23 NİSAN PASTASI

8 Kişilik
Çilekli 23 nisan pastası tarifi için malzemeler
  • 1 sade kek (2 dilim) 2 su bardağı soğuk süt 2 poşet sade kremşanti 1 poşet çilekli kremşanti 1 su bardağı sade gazoz 250 gram çilek Çeşitli pasta süsleri
Çilekli 23 nisan pastası hazırlanışı

Kek dilimlerini düz zemine alın. Her iki dilimin de iç yüzeyini gazozla ıslatıp bekletin. 
Çilekleri bol suda yıkayın. Saplarını ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.
1 su bardağı soğuk sütle çilekli kremşantiyi çırpın. Kalan 1 bardak sütle sade kremşantiyi çırpıp hazırlayın. Kekin alt diliminin üzerine çilekli kremşantiyi sürüp spatula ile yayın. Kremşantinin üzerini çilek dilimleriyle kaplayın. Çileklerin üzerine diğer kek dilimini kapatın. Sade kremşanti ile kek diliminin üzerini ve pastanın çevresini kaplayın. 
Pastanın üzerini çilek dilimleri ve hazır pasta süsleri ile dekoratif biçimde süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!