Bol Sebzeli Mücver

Bol Sebzeli Mücver
19 Şubat 2024

Genellikle yeşil kabak ile hazırlanan mücver, diyet listelerinin en sevilen tarifleri arasında yer alır. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bu lezzet, kalp dostu olarak da bilinir.  Bol sebzeli mücver nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, bol sebzeli mücver tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Bol Sebzeli Mücver Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan bol sebzeli mücver, yaklaşık 80 kaloridir. Kalori değerini düşürmek için, farklı teknikle hazırlanan fırında mücver tarifini deneyebilirsiniz.

Resimli kabak mücver tarifine mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bol Sebzeli Mücver için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy kereviz
  • 3 yaprak ıspanak 
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 3-4 dal dereotu
  • 2-3 dal maydanoz 
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş az yağlı beyaz peynir 
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 çay kaşığı karbonat  

Kızartmak için

  • Sıvı yağ
Bol Sebzeli Mücver

Nasıl Yapılır

  1. Patatesin ve kerevizin kabuklarını soyun. Ispanak dışındaki tüm sebzeleri rendeleyip fazla suyunu sıkarak süzdürün. Ispanakları ve yeşillikleri ince ince kıyın. 
  2. Sıvı yağ dışındaki tüm malzemeyi geniş bir kapta bulamaç haline gelene dek karıştırın.
  3. Tavaya çok az yağ ekleyip ısıtın. Yağ ısınınca kaşık yardımı ile mücverden istediğiniz şekilde dökün.
  4. Her iki tarafını çevirerek kızartın. Malzeme bitene dek aynı şekilde kızartmaya devam edin. Mücveri yoğurtla birlikte süsleyin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kabakları rendelerken çekirdeklerini atmamaya özen gösterin.
  • Rendelenen sebzeleri temiz bir tülbentin içine yerleştirin ve kenarlarından sıkın. Bu sayede dağılmalarını önleyebilirsiniz.
  • Sebze miktarı daha fazla olduğu için, unu kıvamına göre ayarlayın. Harç sulu olursa, elenmiş un ilave edebilirsiniz.
  • Pişen mücverleri kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağı süzülecektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo