BOL PEYNİRLİ ÇITIR BURGER

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Bol peynirli çıtır burger tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 300 gr kemiksiz tavuk but
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için

  • 1 su bardağı ince çekilmiş mısır gevreği
  • 200 gr cheddar peyniri
  • Kıvırcık marul
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • Mayonez
  • Ketçap
  • 6 hamburger ekmeği
Bol peynirli çıtır burger hazırlanışı

Köfte için tavuk göğüs eti ile but etini mutfak robotuna alıp iyice çekin. Kıymaları derin bir kaba alıp tüm malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. Hamburger köftesi büyüklüğünde şekil verin ve mısır gevreğine bulayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Burger köftelerini tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmaya yakın köftelerin üzerine cheddar peynirlerini yerleştirin. Hamburger ekmeklerini tost makinesinde ısıtın. Üzerine sırayla kıvırcık marul yaprağı, köfte, domates ve soğan dilimlerini yerleştirin. Ketçap ve mayonezi de ekleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!