PAZILI BULGUR YEMEĞİ

8 Kişilik
Pazılı bulgur yemeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı su
  • 1 demet pazı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Kırmızı pul biber
Pazılı bulgur yemeği hazırlanışı

Buğdaydan yapılan ve geleneksel bir Anadolu yiyeceği olan bulgurlu tarifler.  Bulguru bir kaseye alın. Tuz ve sıcak su ekleyip üzerini kapatın ve 20 dakika bekletin. Yumuşayan bulgura un ekleyip harmanlayın. Yumurtayı kırıp ara ara su ekleyerek iyice yoğurun. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Kaynayan tuzlu suya atarak haşlayın.

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Pazıları doğrayıp soğana ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. Haşlanmış köfteleri 3 su bardağı suyu ile birlikte pazıya ekleyin ve kapağı kapalı olarak birkaç dakika kaynatın.

Yemeği servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirip servis yapın.

BULGUR
Buğday haşlanıp kabuğu alındıktan sonra dövülürse ismi bulgur olur. Buğday hasat edildikten sonra kaynatılır, serilerek soğutulur ve kurutulur. İyice kuruduktan sonra kabuğu soyulur. Kırılır, elenerek, boylarına ayrılır ve bulgur haline gelmiş olur. Bulgurun en büyük boyu pilav olur, dolmalara konur. Pilavlıktan küçük boyuna ince bulgur denir. Her çeşit köftesi yapılabildiği gibi dolma ve sarmalara da girer. Bunun bir küçüğüne de siddi simidi, göce veya düğü isimleri verilir. İnce bulgurun yarısı kadardır. Bulgurun ilk yapıldığı mevsimde bulunur ve çok kısa sürede tüketilmesi gerekir. İnce bulgur gibi bir çok tarif içine eklenebilir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!