KIRMIZI MERCİMEK KÖFTESİ

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Kırmızı mercimek köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 6 taze soğan
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Servis için

  • Marul yaprakları
Kırmızı mercimek köftesi hazırlanışı

Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kırmızı mercimek, zengin protein ve lifli yapısıyla enerji ve sağlık kaynağıdır. Kırmızı mercimeği tencerenin kapağı kapalı olarak hafif sulu kalacak şekilde haşlayın. İnce bulguru geniş bir kaba alıp üzerine sulu bıraktığınız mercimeği ilave edip karıştırın. Üzerini kapatıp 40 dakika kadar bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ile soğanları soteleyin. Salçalar, karabiber, kırmızı pul biber ve 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edip 1-2 dakika kaynatın. Karışımı bulgurlu mercimeğe ilave edip karıştırın. Üzerine kapatarak dinlendirin. Taze soğanları ince doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Hepsini karıştırıp tuzu ilave ederek yoğurun ve oval köfteler hazırlayın. Servis tabağına marul yapraklarını dizin. Üzerine köfteleri yerleştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!