ETSİZ İÇLİ KÖFTE

6 Kişilik
Etsiz içli köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı nohut
  • 2 soğan
  • 100 gr ceviz içi
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Kırmızı tozbiber

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı sefer kitel
  • 1 su bardağı esmer çiğ köftelik bulgur
  • Tuz
  • Kişniş
  • Kimyon

Haşlamak için

  • Yarım limonun suyu
Etsiz içli köfte hazırlanışı

Nohutu bol suyla yıkayıp bir gece önceden suda bekletip ertesi gün haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyun. Soğanı ince kıyın. Tuz ile ovup yıkadıktan sonra iyice süzün. Derin bir tencereye soğan, iri çekilmiş ceviz içi, nohut, tahin, limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve yenibaharı aktarıp karıştırın. Köfte için bulgura sefer kitel, tuz, kişniş ve kimyonu ilave edip karıştırın. 1.5-2 su bardağı su ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Derin bir tencereye 1.5 litre sıcak su alın. Tuz ve yarım limon suyu ilave edip kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ilave edip köfteler suyun yüzeyine çıkıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!