Levrek Dolma

Levrek Dolma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Levrek Dolma için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 büyük boy levrek
  • 50 gr margarin
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 7-8 mantar
  • 2 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 3 çorba kaşığı süt kreması
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Levrek Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
  2. Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın. Domatesi soyup rendeleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. 
  3. Margarini tavada eritin. Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin.
  4. Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin. Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. 
  5. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın.
  6. Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın.
  7. Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo