Kuru Meyve Hoşafı

Kuru Meyve Hoşafı
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuru Meyve Hoşafı için

Malzemeler

  • 200 gr kuru kayısı
  • 100 gr kuru erik
  • 100 gr kuru üzüm
  • 2 elma
  • 1 nar
  • 8 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
Kuru Meyve Hoşafı

Nasıl Yapılır

  1. Kuru meyveleri iyice yıkayıp süzün. Kayısı ve erikleri 2-3 parça halinde kesin. Kayısı, erik ve üzümü ayrı kaplara alıp ikişer bardak su ilave edin. 4-5 saat oda ısısında bekletin.
  2. Kayısı, erik ve üzümü içinde beklettiğiniz suyuyla birlikte büyük bir tencereye alın. Tozşeker ilave edip karıştırın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın.
  3. Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kuru meyveler yumuşamaya başlayınca elmayı ilave edip karıştırın. Orta ateşte 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın
  4. Narın kabuğunu soyup tanelerini ayırın. Hoşaf soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Nar tanelerini kaselere paylaştırıp 5 dakika bekletin. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Meyvelerin doğal tadı ile hazırlanan düşük kalorili şekersiz kuru meyve hoşafı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo