Köfteli Enginar Kebabı

Köfteli Enginar Kebabı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Köfteli Enginar Kebabı için

Malzemeler

  • 8 enginar
  • 6 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Köfte için

  • 500 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 3 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • karabiber
Köfteli Enginar Kebabı

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Enginarları temizleyip kararmamaları için limonlu suda bekletin. 4 domatesi soyup rendeleyin. Kalan domatesi halka şeklinde dilimleyin. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın. Ekmek içini ılık suda yumuşatıp elinizle sıkarak ufalayın.

Köfte için kıyma, ekmek içi, soğan, maydanoz, kimyon, tuz ve karabiberi çukur bir kaba alıp yoğurun. Yarım limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekillendirin. Fırın ızgarasında hafif kızartın.

Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp domatesleri ve sivribiberleri soteleyin. Bir tutam tuzla tatlandırın. Salçaları ekleyip karıştırın. Koyu salça kıvamına gelene kadar pişirin.

Süzülmüş enginarların yarısını fırın kabına dizip üzerlerine halka domatesleri ve köfteleri yerleştirin. Domatesli sosun yarısını ve sıcak suyu ekleyip kalıbın üzerini yağlı kağıt ile kapatın.

180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Yağlı kağıdı çıkarıp boş enginarları köftelerin üzerine kapatın. Kalan sosu üzerlerine gezdirip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo