Kabaklı Tavuk Rulo

Kabaklı Tavuk Rulo
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabaklı Tavuk Rulo için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg tavuk kalça fileto
  • 4 kabak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • Karabiber 

Kızartma için:

Sıvıyağ

Düşes patates için:

  • Yarım kg patates
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz 

Domatesli sos için:

  • 4 domates
  • 2 sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Kabaklı Tavuk Rulo

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakları soyup ezin. Derin bir kapta zeytinyağı, süt, sarımsak, köri, tuz ve karabiberi karıştırın.
  2. Tavuk etlerini hazırladığınız sosa ilave edin. Arada bir karıştırarak yarım saat marine edin. 
  3. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre yapın. Margarin, yumurta sarıları, tuz ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  4. Sıkma torbasına alıp yağlanmış tepsiye sıkın ve sıcak fırında pişirin. 
  5. Kabakları temizleyin. Uzunlamasına dilimleyip sıvıyağda hafifçe kızartın. Tavuk etlerinin üzerine birer dilim kabak yerleştirin.
  6. Rulo şeklinde sarıp kürdanla sabitleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 
  7. Domatesleri doğrayın. Sarımsak ve biberleri kıyıp zeytinyağında kavurun. Domatesi ekleyip tuz serpin, sos kıvamında pişirin.
  8. Ruloların üzerine döküp fırınlayın. Düşes patates eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo