Izgara Tavuk Şiş

Izgara Tavuk Şiş
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Izgara Tavuk Şiş için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk şiş
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt suyu
  • 1 kahve fincanı soğan suyu
  • Tuz
  • Köri
  • 2 kırmızı soğan
  • Defne yaprakları
  • 4 limon
Izgara Tavuk Şiş

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın.
  2. Tavuk etlerini bu sosla karıştırıp ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında en az 6-7 saat dinlendirin.
  3. Soğanların kabuklarını soyup sekiz eşit parçaya bölün. Limonların her birini de dörde bölün.
  4. Tavuk etleri, soğan, limon kabukları ve defne yapraklarını ızgara yapacağınız şişlere özenle dizin. Izgarada pişirip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, sofraları renklendirecek fırında patatesli tavuk eti tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo