Bademli Mürdüm Erikli Pilav

Bademli Mürdüm Erikli Pilav
19 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Mürdüm Erikli Pilav için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç 
  • 150 g kuşbaşı et (İsteğe göre hiç konmaya da bilir)
  • 1 adet orta boy havuç (Rendelenmiş)
  • 1 adet soğan 
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 2 avuç badem 
  • 2 avuç mürdüm eriği 
  • 1 su bardağı et suyu
  • 3/4 su bardağı su
Bademli Mürdüm Erikli Pilav

Nasıl Yapılır

Tarif ve yapım: Deniz Orhun  
Fotoğraf: Mehmet Ateş

  1. Etleri birkaç damla sirke ile terbiye edin.
  2. Çelik tavada soğanı su ile kavurun. Terbiye ettiğiniz etleri de ekleyin (Etlerin çelik tavaya yapışmasından korkmayın, etler piştikçe tavayı bırakır. Siz kaldırmaya çalışırsanız tavaya yapışır, bu yüzden sabırlı olun).
  3. Daha sonra tereyağı ile sıvı yağı karıştırın ve pilav tenceresinde eritin.
  4. Bademleri ve havucu ekleyip kavurun.
  5. Pirinci atın ve kavurun. Tüm baharatları ekleyin. 
  6. Suyunu ilave edin, bir taşım kaynayınca altını kısın ve kapağını kapatın. 20 dakika sonra pilavınız hazır. Altını kapatın, tencerenin içindeki nemi almak için temiz bir bez ile demlenmeye bırakın.

Farklılık yapmak için, kayısılı ve erikli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo