Yulaflı Buğdaylı Çorba

Yulaflı Buğdaylı Çorba
29 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yulaflı Buğdaylı Çorba için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı fındık yağı 
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 3 su bardağı su 
  • 1 su bardağı tavuk suyu 
  • 5 yemek kaşığı yulaf kırması 
  • 1.5 yemek kaşığı aşurelik buğday 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • Pul biber
  • Biberiye, nane, kekik (İsteğe göre)
Yulaflı Buğdaylı Çorba

Nasıl Yapılır

Tarif ve yapım: Deniz Orhun 
Fotoğraf: Mehmet Ateş

  1. Buğdayı haşlayın ve bir kaseye alın.
  2. İnce kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı, 1/4 su bardağı suda şeffaflaşıncaya kadar pişirin. 
  3. Yağı ekleyin ve bir kez daha çevirin. Tavuk suyu ve suyu ekleyin. Yulafları ve haşlanmış buğdayı ilave edip pişirin.
  4. Süt ile yoğurdu terbiye ederek ekleyip pişirin. Üzerini tereyağlı kırmızıbiber, biberiye/nane/kekik ile süsleyebilirsiniz.

Buğday çorbası tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo