YOĞURTLU PİRİNÇ ÇORBASI (KEL LEBENİYE)

6 Kişilik
Yoğurtlu pirinç çorbası (Kel lebeniye) tarifi için malzemeler
  • 2 kg yoğurt
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı buğday
  • 1 tatlı kaşığı nane 
Yoğurtlu pirinç çorbası (Kel lebeniye) hazırlanışı

Buğday ve nohudu bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın. Bol suyla durulayıp ayrı tencerelerde haşlayın.

Derin bir kapta yoğurdu mikser yardımıyla çırpıp tencereye alın. Haşlanmış nohut ve buğdayı ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Yumurtayı iyice çırpıp çorbaya azar azar ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp tuz ve nane ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:40:43

aa ilk defa duydum. teşekkürler

guvenli12.10.2016 16:49:15

Lebeniye çorbasını maraştayken gördüm ve yedim. Tarifini uzun zamandır arıyordum. Teşekkür ederim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!