YAYLA ÇORBASI

6 Kişilik
Yayla çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 buçuk litre sıcak et suyu
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • 1~2 dal taze nane
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Yayla çorbası hazırlanışı

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Pirinci bol suda yıkayıp süzün. Et suyunu geniş bir tencerede kaynatın. Pirinçleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Terbiye için, yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpma teli ile iyice çırpın. Yoğurt ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Kaynamakta olan çorbanın suyundan 3-4 çorba kaşığı alıp terbiyeye ilave edin. Terbiyeyi çorbanın suyuna azar azar ekleyin. Tuzla tatlandırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıvıyağında kızdırılmış kırmızı pulbiber ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!