YARMA ÇORBASI

6 Kişilik
Yarma çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı yarma
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 5 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

Köfte için

  • 300 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
Yarma çorbası hazırlanışı

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Yarmayı bir gece önceden suda bekletin. Daha sonra haşlayıp suyunu süzün. Yoğurdu başka bir tencereye alın. Yumurta ve unu ilave edip karıştırın. Yavaş yavaş suyu ilave ederek kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Yarmayı ekleyip karıştırmaya devam ederek 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatın. Köfte için kıymaya tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Küçük top köfteler hazırlayıp ayçiçeği yağında kızartın. Köfteleri ve tuzu çorbaya ekleyin. Üzeri için tereyağını eritip kuru nane ilave ederek çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Amasya yöresine ait yarma çorbasını hazırlarken, tuzu çorbaya köftelerle birlikte ilave edin. Aksi takdirde yoğurt kesilebilir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!