TOPALAK ÇORBASI

6 Kişilik
Topalak çorbası tarifi için malzemeler

Çorba için

  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
  • 6 su bardağı su
  • 1 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Köfte için

  • 1soğan
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için

  • 1 soğan
  • 60 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Topalak çorbası hazırlanışı

Bu özel çorbayı yemek tarifleri  listenize eklemeyi unutmayın...

-Köfte için, soğanı soyup kıyın.Bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak tavuk suyunu dökün.Soğan, un, yumurta, tuz, karabiber, toz biberi ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Tencereye 1 bardak tavuk suyu ve 5-6 bardak su ilave edip kaynatın.Tuz ve hazırladığınız köfteleri ekleyip 5-6 dakika pişirin.Tavuk etini didikleyin.Fasulye ve tavuk etini ekleyip 10-15 dakika daha pişirin.

Sos için, soğanı soyup doğrayın.Tereyağını tavada eritip soğanı soteleyin.2 kaşık suyla sulandırılmış salça, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!