Terbiyeli Kuzu Gerdan Çorbası

Terbiyeli Kuzu Gerdan Çorbası
08 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Terbiyeli Kuzu Gerdan Çorbası için

Malzemeler

  • 1 kuzu gerdanı
  • 1 soğan
  • 1 defne yaprağı
  • 5~6 tane karabiber
  • 2 litre su
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Terbiyeli Kuzu Gerdan Çorbası

Nasıl Yapılır

Kuzu gerdanı yıkayıp tencereye alın. Kabuğu soyulmuş bütün soğan, defne yaprağı ve tane karabiberleri ekleyin. Suyu ilave edip 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin (Pişerken üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alın). Gerdanın etini kemiklerinden ayırıp didikleyin. Patatesleri ve havuçları küçük küpler şeklinde doğrayın. Gerdanı haşladığınız suyu süzün. Suyu tencereye alıp tekrar ısıtın. Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 20 dakika pişirin. Yumurta sarısını limon suyuyla bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip karışımı ılındırın. Tekrar tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Gerdan eti ve kıyılmış maydanozu ekleyip servis yapın. 

 Dilerseniz, pratik bir şekilde hazırlanan saray usulü kuzu gerdan çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo