TAVUK ETLİ KESTANE ÇORBASI

4 Kişilik
Tavuk etli kestane çorbası tarifi için malzemeler
  • Yarım kg şekersiz kestane püresi
  • 1 tavuk kalça but
  • 1 soğan
  • 2~3 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı kestane unu
  • 3~4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuk etli kestane çorbası hazırlanışı

Bir yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Tavuk etini ekleyip her iki tarafını kızartın. Üzerine defne yaprağı ve 4 su bardağı sıcak su ekleyip tavuğu haşlayın. Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin.

Tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Bir yemek kaşığı unu ilave edin. 4 su bardağı tavuk suyunu da ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın.

Kestane püresini ekleyip 4-5 dakika pişirin. El blenderi ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çekin. Tavuk etlerini ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!