SOĞAN ÇORBASI

6 Kişilik
Soğan çorbası tarifi için malzemeler
  • Yarım kg sarı veya beyaz soğan
  • 5 su bardağı su veya et suyu
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik
Soğan çorbası hazırlanışı

Tereyağını tencerede eritin. İnce doğranmış soğanları 10 dakika kavurun. Un ekleyip 2-3 dakika sürekli karıştırın. Su ilave edilip karıştırmaya devam edin. Kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika pişirin. Taze kekikle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:39:47

Teşekkürler güzel ve kolay bir tarif. Kemik suyu ile yapınca hem lezzetli hem de kolojen içermesi sayesinde grip vb. hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirici bir şifa kaynağı oldu.İçine bir de ince şeritler halinde doğranmış kırmızı kapya biberi ekleyince, yemek yemekte nazlanan çocuk ya da torunlar çorba içinde kırmızı balık avlama oyunu oynayarak tabağın nasıl boşaldığını fark etmeyebilirler. Kolaylıklar dileklerimle, afiyet olsun.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!