NAR EKŞİLİ PAZI ÇORBASI

4 Kişilik
Nar ekşili pazı çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 demet pazı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4~5 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
Nar ekşili pazı çorbası hazırlanışı

Yeşil mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. 2-3 dakika kaynattıktan sonra tencereden alıp kara suyunu süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Malzemeler yumuşadıktan sonra domates salçasını ilave edip karıştırın. Yeşil mercimeği ekleyin. 4 su bardağı suyu ve kimyonu ekleyip kaynamaya bırakın. 3-4 dakika kaynattıktan sonra ince doğradığınız pazıyı ilave edin. Pazı ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini, tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!