KREMALI SEBZE ÇORBASI

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Kremalı sebze çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 kase taze fasulye 2 havuç 2 patates 1 kabak 1 soğan 6 su bardağı su 3 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı süt kreması Tuz
  • pulbiber
Kremalı sebze çorbası hazırlanışı

Fasulye, havuç, patates, kabak ve soğanı temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Margarini tavada eritin. Hazırladığınız sebzeleri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun.
Sebzeler hafif yumuşamaya başlayınca tuz ve pulbiber ekleyip karıştırın. 6 bardak suyu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Çorbayı tencereye alın. Sebzelerin yarısından fazlasını robotta ezerek püre haline getirin. Tencerede kalan çorbaya sebze püresini ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. 
Süt kremasını küçük bir kasede çırpın. Sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. 2-3 dakika sonra ateşten alın. Çorbayı kaselere paylaştırın sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:22

ÇOK HOŞUMA GİDEN BİR ÇORBA TARİFİ... MUTLAKA YAPTIRACAĞIM

Misafir12.10.2016 17:03:40

tarif çok güzel de ben çok acemiyim. krema nasıl hazırlanıyor satılıyor mu acaba...:S

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!