Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası
02 Nisan 2024

Ana vatanı Portekiz olan mantar, ülkemizde en çok Antalya'da yetiştirilir. Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitleriyle üretilen bu besin, D vitamini bakımından çok zengindir. Sebzeler arasında en fazla besin değerine sahip olmasının yanı sıra, protein deposu olarak da bilinir. Yemeklerin içerisinde tüketilen mantar, özellikle kış aylarında krema ile harmanlanarak çorba yapımında kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, besleyici ve doyurucu kremalı mantar çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kremalı Mantar Çorbası Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık mantar çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Düşük kalorisiyle sunulan kremalı mantar çorbasını, diyet listelerinize ekleyebilir ve sos çeşitleri ile tatlandırabilirsiniz.

Siz de başlangıç menülerini zenginleştirmek istiyorsanız, çorba tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, yüksek proteinli işkembe çorbası tarifini de deneyebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 16 Kişi Kaydetti
Kremalı Mantar Çorbası için

Malzemeler

  • 15-20 adet mantar (Tercihen kestane mantarı ve dilimlenmiş)
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet küçük boy kereviz (Küçük doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı mercanköşk
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Kremalı Mantar Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Uygun bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı ve kerevizi ekleyip yaklaşık 4-5 dakika soteleyin. 
  2. Mantarı, kekik ve mercanköşkü ilave edip mantarlar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika sotelemeye devam edin.
  3. Sebzelerin üzerine unu serpin ve hafif kokusu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.Tavuk suyunu ilave edin ve çorba kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın. 
  4. Sebzeler yumuşayıp kıvam alana kadar pişirin. Ardından kremayı çorbaya karıştırarak yavaşça ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ateşten alın ve üzerine taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.
Servis Önerisi

Kremalı mantar çorbasını, karnabahar pilavı ve brüksel lahanası salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin.
  • Mantar temizlemenin detaylarına göz atabilirsiniz.
  • Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
  • Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.
  • Çorba hazırlanırken ticari bulyon kullanmak yerine kendi hazırladığımız et ya da tavuk suyu kullanmak çorbanın hem besleyiciliğini arttıracak, hem de lezzetini arttıracaktır. 
  • Çorbaya krema eklendikten sonra kesilmemesi için altını kısmak gerekmektedir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra kapatılmalıdır.
  • Son olarak ince kıyılmış dereotları çorbaya son aşamada eklenmelidir. Aksi takdirde rengi sararacaktır.
Yorumlar
avatar
burcukaya48 YORUM 04 Şubat 2023, 06:24
Çok iyi bir tarif deneyeceğim.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo