KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

6 Kişilik
Kırmızı mercimek çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 8 su bardağı et suyu veya su
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 kıyılmış soğan
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz

Terbiyesi için

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurtanın sarısı
Kırmızı mercimek çorbası hazırlanışı


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Mercimeği bol suyla yıkayıp süzün.
 
Margarini büyük bir tencerede eritip soğanı kavurun. 1 kaşık un ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Rendelenmiş havuç, mercimek ve et suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.  Kaynamaya başlayıncaya kadar arada bir karıştırıp mercimek ve havuç ezilinceye kadar pişirin.

Hazırladığınız çorbayı tel süzgeçten geçirip tuzunu ilave edin. Tekrar tencereye alıp bir taşım daha kaynatın. 

Terbiyesi için, bir kasede süt ve  yumurta sarılarını çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan çorbaya azar azar ekleyip katıp bir taşım daha kaynatın.  Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!