Kemik Suyu Çorbası

Kemik Suyu Çorbası
30 Ocak 2024

Evde kemik suyu çorbası yapmak oldukça kolaydır. Doğal vitamin deposu olan bu çorba özellikle çocuklarınızın büyümesinde ve bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur. Faydasını saymakla bitmeyecek olan kemik çorbası sayesinde hem kemikleriniz güçlenir hem vitamin alırsınız hem de yapımı kolaydır. Peki kemik suyu çorbası nasıl yapılır? Kemik suyu çorbası tarifini öğrendikten sonra lokantalardaki et suyu çorbasının tadını aratmayan bu kemik suyu çorbasını sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.

İçinizi ısıtacak nefis çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Püf noktalarıyla ev yapımı kelle paça çorbası veya işkembe çorbası tarifine mutlaka göz atın.

Arta kalan çorbayı doğru bir şekilde muhafaza etmek için, 'Kemik suyu nasıl saklanır?' yazımıza göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Kemik Suyu Çorbası için

Malzemeler

  • 4 - 5 adet biraz etli dana ya da tercihinize bağlı olarak kuzu kemik
  • 8 su bardağı içme suyu

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 

Sosu için:

  • Tereyağı
  • Nane
Kemik Suyu Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle biraz etli olan kemikleri güzelce yıkadıktan sonra düdüklü tencereye yerleştiriniz.
  2. Kemikleri normal bir tencerede de kaynatabilirsiniz ama bu kaynama süresinin uzamasına sebep olabilir. Ardından üzerine isterseniz göz kararı ya da 8 su bardağı su ekleyiniz.
  3. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra kapağın üzerinde bulunan düdüğü havaya kaldırıp kaynamasını bekleyiniz. Düdüklü tencere kaynadıktan sonra havaya kaldırdığınız düdüğü indirin.
  4. Bu şekilde altı kısık ve orta ateşte 40-45 dakika aralığında pişirmeye bırakınız. Kemikler pişme aşamasındayken bir tarafta derin bir kasenin içerisine yumurtayı, 2 yemek kaşığı yoğurdu, limon suyunu ve 1 buçuk yemek kaşığı unu ekleyerek güzelce çırpınız.
  5. Pütürlü hal gittikten sonra pişen kemik suyundan 1 yada 2 kaşık ilave ederek iyice ılıştırın.
  6. Kemikleri tencereden aldıktan sonra kemik suyunu normal tencereye geçirerek, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye boşaltıp hızla karıştırınız.
  7. Bu süreçte topak topak olmaması için el çırpıcısı da kullanabilirsiniz. Orta ateşte ara ara karıştırarak 15 dakika daha pişiriniz.
  8. Daha sonrasında çorbanın tuzu ile kemiklerin üzerinde olan etlerden ilave ediniz. En son olarak servis ederken üzerine biraz tereyağında kızarttığınız naneli sostan ekleyebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Çorbayı yaparken dilerseniz kaynama esnasında yarım çay bardağı tel ya da arpa şehriye ekleyebilirsiniz. Bu şekilde çorbanız daha tok bir kıvam kazanabilir.
  • Terbiye aşamasında topak topak olmaması önemlidir. Bütün terbiye malzemelerinin iyice ılışılması yani çözülmesi için pişirdiğiniz kemik suyundan biraz ilave etmeniz istediğiniz kıvamı elde etmenize yardımcı olur.
  • Terbiyeyi hazırladıktan sonra kemik suyuna direkt  ilave etmeyip, yavaş yavaş ilave etmeniz daha iyi olacaktır. Bu şekilde terbiye kemik suyuna kolayca karışır ve hiçbir topaklanma meydana gelmez.
  • Eğer kemik suyu fazla geldiyse, artan kemik suyunu marketlerden elde edebileceğiniz kemik suyu poşetlerine ya da buz kalıplarına koyarak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo