KARNABAHAR ÇORBASI

4 Kişilik
Karnabahar çorbası tarifi için malzemeler
  • 15 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 patates
  • 700 ml sebze suyu
  • 400 ml süt
  • Kırmızı pulbiber
  • Kekik
  • Tuz
Karnabahar çorbası hazırlanışı

Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pulbiber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:23:59

çıtır börek çok güzel oldu=) herkese tavsiye ediyrm

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!