KABAK ÇORBASI

6 Kişilik
Kabak çorbası tarifi için malzemeler
  • 2 kabak 1 yemek kaşığı un 1 litre süt 25 gr tereyağı Yarım demet dereotu TuzÜzeri için20 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Kabak çorbası hazırlanışı

Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın. İnce rendeleyin.

Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edin ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü eklerken karıştırmaya devam edin.

Süt kaynayınca rendelenmiş kabakları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dere otunu ince kıyarak çorbaya ekleyin.

Küçük bir tavada tereyağını eritip pulbiber ekleyin. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ ve kıyılmış dereotu dökerek sıcak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Kabak çorbasına isteğe göre haşlanmış pirinç, yeşil mercimek veya nohut ilave ederek farklı bir tat yaratabilirsiniz.

 

 

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:39:39

güzeeelll

Misafir12.10.2016 16:39:54

mantara bayılırım.çok güzel oluyor.içini doldurmadanda sadece fırına atıpta yiyeblirsiniz.

guvenli12.10.2016 16:49:34

ustadim tarif için teşekkürler ellerinize sağlık

Misafir12.10.2016 16:59:12

çok güzel bi tarif bende denedim ve sonuç güzel elinize emeginize sağlık ALLAHA emanet olun..

Misafir12.10.2016 17:15:20

pratik denedim henüz pişmedi umarım güzeldir

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!