İŞKEMBE ÇORBASI

4 Kişilik
İşkembe çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 adet temizlenmiş kuzu işkembesi
  • 2 adet temizlenmiş bumbar
  • 10 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı  un
  • 60 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 3 kaşık sirke
  • Tuz

Sarımsaklı sos için

  • 1 su bardağı sirke
  • 5 diş sarımsak
İşkembe çorbası hazırlanışı


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

İşkembeyi temizlenmiş aldıysanız bile yeniden iyice yıkayın. Birkaç kez kaynar suya batırıp suyunu süzün. Bıçakla kazıyıp yeniden yıkayın ve birkaç parçaya bölün. Bumbarı da iyice yıkayıp küçük küçük doğrayın.

Bumbarı ve işkembeyi büyük bir tencereye alın. 10 bardak su ekleyip yumuşayıncaya kadar 1.5-2 saat pişirin. Pişerken üzerinde biriken köpükleri alın. Pişmesine yakın tuzunu ekleyin. 

İşkembeyi tencerenin içinden alıp küçük küçük doğrayın ve bir kenarda bekletin. Tencerenin altını iyice kısın.

Bir kasede unu birkaç kaşık işkembe suyuyla karıştırın. Azar azar tencerenin içine döküp sürekli karıştırarak çorbaya iyice yedirin. Çorba ağırlaşmaya başlayınca, yumurta sarıları ve sirkeyi bir kasede çırpın. 2 çorba kaşığı çorbanın suyu ile terbiyeyi inceltin ve azar azar tencereye ilave edin. Sürekli karıştırarak bir-iki dakika daha kaynatın. ‹şkembeleri ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın.

Sarımsaklı sos için, sarımsakları temizleyip havanda bir tutam tuzla ezin. Sirkeyi ilave edip karıştırın. 

Tereyağını tavada eritip çorbaya ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine sarımsaklı sostan gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!