HAVUÇ ÇORBASI

6 Kişilik
Havuç Çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 havuç
  • 8 su bardağı et suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • 15 gr margarin

Terbiye için

  • 30 gr margarin
  • 2 kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı sıcak süt
  • 2 yumurta sarısı

Üzeri için

  • 2 dal taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Havuç Çorbası hazırlanışı


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritip havuçları ilave edin. 1-2 dakika soteledikten sonra 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Havuç püresini geniş bir tencereye alın. Et suyu ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın.

Terbiye için, margarini  tavada eritip unu ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sıcak sütü ilave edin. Ocaktan alıp çırpılmış yumurtaları ekleyin. Çorbanın suyundan 3-4 çorba kaşığı alıp terbiyeye ilave edin. Terbiyeyi kaynayan çorbaya azar azar ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağında kızartılmış taze fesleğen yaprağı ile süsleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!