HAMURLU ÇORBA

6 Kişilik
Hamurlu çorba tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 30 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 2 sivribiber
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 litre su
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • karabiber

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
Hamurlu çorba hazırlanışı

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Nohudu bir gece öncesinden ıslatıp bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Diri kıvamda haşlayıp süzün.

Hamur için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta ve soğuk su ilave edip sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açın.

Çorba kaşığına sığacak şekilde ikişer santimlik kibrit çöpü şeklinde kesin. Hamurları fırın tepsisine yerleştirip fırının ızgara bölümünde kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanı kavurun. Zar şeklinde kesilmiş biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sulandırılmış salça, 10 bardak sıcak su ve nohutları ekleyip çorbanın kıvamı yoğunlaşıncaya kadar 15 dakika pişirin.

Son 7-8 dakika kala fırında kızartılmış kıtır hamurları ilave edin. Hamurlar pişince ocaktan alın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

ANANAS12.10.2016 16:57:54

KIYMAYI NE YAPICAZ ACABA ??

Misafir12.10.2016 17:05:18

bencede kıyma ne olacak

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!