Ezogelin Çorbası
22 Mart 2024

Gaziantep yöresine ait olan ezogelin çorbasının ana malzemeleri domates, pirinç ve mercimektir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu besin, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Kansızlığa iyi gelmesinin yanı sıra damar tıkanıklığı riskini de düşürür. Mercimek çorbasına çok benzeyen ezogelin, vücuttaki toksinlerin giderilmesini sağlar. Peki, lokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ezogelin çorbası tarifi için detaylara geçelim.

1 Porsiyon Ezogelin Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir kasesi, yaklaşık 90 kaloridir. Diyet listelerinde yer verilen çorbayı ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Ezogelin çorbasının adımlarını, düdüklü tencerede de uygulayabilirsiniz. Pişirme süresi 20 dakikayı aşmamalıdır. Düdüklü tencere daha kısa sürede pişirdiği için, dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Ezogelin Çorbasına Hangi Baharatlar Konur?

Ezogelin çorbasına, damak zevkinize bağlı olarak nane, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Ezogelin Çorbası için

Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı bulgur
  • Kırmızı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Zeytinyağı
  • Nane
  • Tuz
Ezogelin Çorbası

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Ezogelin çorbasını, klasik köfte, gavurdağı salatası ve haydari eşliğinde servis edebilirsiniz. Ezogelin çorbasını limon ve pul biber ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Çorbanın aromatik bir tat alması için; haşlama esnasında tavuk veya et suyu kullanın. Bunlar yoksa, bir tablet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz.
  • Mercimek, pirinç ve bulgurun daha kolay pişmesi için; ılık suda bekletin. Şişmeye başladıkları zaman çorbanın içine ekleyin.
  • Çorbanın kıvamı koyu olduysa, azar azar su ilave ederek bir taşım daha kaynatın. 
  • Karıştırma işlemi için tahta kaşık kullanın. Dilerseniz margarin yerine tereyağı ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Ezogelin çorbasının tane tane olmasını istemiyorsanız, pişirme işleminden sonra blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvama ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Çorbayı servis ederken üzerini kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo