Bulgur Çorbası

Bulgur Çorbası
18 Nisan 2024

Buğdaydan yapılan ve genellikle hazır paketler halinde satılan bulgur, tahıl grubunun önemli bir üyesidir. Salata, ana yemek, tatlı, çorba ve mama yapımında kullanılan bu besin, katkı maddesi kullanılmadan hazırlanır. Diyabet hastalarının ve hamilelerin ayda en az bir kez tüketmesi önerilir. İçeriğinde bulunan folik asit sayesinde zihinsel gelişimi de destekler. Kullanılacağı yere göre ince, pilavlık ve köftelik gibi çeşitleri mevcuttur. Dilerseniz, temel besin kaynakları arasında yer alan ve kış aylarında mutfaklardan eksik olmayan kolay bulgur çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Bulgur Çorbası Kaç Kaloridir?

Bulgur çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Lif bakımından zengin olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Başlangıç menülerini renklendirmek için pratik çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Türk mutfağına özgü en popüler çeşitlerden biri olan mercimek çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bulgur Çorbası için

Malzemeler

  • 2 kahve fincanı bulgur
  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • Toz kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 dal maydanoz
Bulgur Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Soğan ve sivri biberi temizleyip kıyın. Sıvı yağı bir tencerede ısıtıp üzerine soğanı kavurun. Biberleri ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.
  2. Tencereye unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sulandırılmış salça ve et suyunu ekleyin. 
  3. Bir taşım kaynatıp bulguru ilave edin. 15 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Tuz ve biberle tatlandırın. Kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Bulgur çorbasını, zeytinyağlı taze fasulye ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Bulgur paketlenmeden önce su ile durulanıp kurutulduğu için, tarife başlamadan önce yıkamanıza gerek yoktur.
  • Çorbanın içerisinde et suyu yerine, tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Çorbaya aroma katmak için, domates salçası yerine rendelenmiş domates sosunu tercih edebilirsiniz.
  • Soğanın yanı sıra bir diş ezilmiş sarımsağı da kavurarak çorbaya ilave edebilirsiniz.
  • Çorbayı servis etmeden önce, birkaç damla limon ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo