BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI

5 Kişilik
Buğdaylı yoğurt çorbası tarifi için malzemeler
  • 100 gr kıyma 1 su bardağı buğday 2 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 et suyu tableti 1 su bardağı su Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz
  • karabiber
Buğdaylı yoğurt çorbası hazırlanışı

Buğdayı tencerede haşlayın. Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup, elinizle ufak toplar yapın. Haşlanmış buğdaya köfteleri ekleyin.

Yoğurt, un, et suyu tableti ve suyu bir kapta iyice çırpın. Buğday ve köfteli karışıma ekleyip karıştırın. Tereyağında çevirdiğiniz naneyi üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:41:11

peki zeytinleri çıkarıp yenilerini aynı hazırladıgım sosa tekrar mı koyucam yeniden mi hazırlıycam

guvenli12.10.2016 16:48:53

yoğurdu herşeye yakıştıranlardanım. bu tarifde çok hoşuma gitti sağolun

Misafir12.10.2016 16:52:58

hemen denemeliyim

Misafir12.10.2016 17:25:30

güney egede doğup büyüyen ve yaşayan biri olarak zeytini en doğal haliyle yemenizi tavsiye ederim her sos zeytinin tadından uzaklaştırır sizi en iyisi dalından yeni kopmuş zeytini 2.5ltlik petin içine doldurun, içine rafine olmamış 1 avuç kaya tuzu koyun ağzını kendi kapağıyla sıkıca kapatın karanlık bir ortamda 10 ay bekletin 10. ayın sonunda her tanesi lezzetli siyah yumurcaklar size şifada verecektir. GERÇEK ZEYTİN.

Misafir12.10.2016 17:31:44

vaktin geç olması nedeniyle görememiş olabilirim. kofteler hangi aşamada pişiriliyor. güzel tarifler için tekrar teşekkür.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!