BUĞDAYLI ÇORBA

6 Kişilik
Buğdaylı çorba tarifi için malzemeler
  • 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • 1 soğan
  • 1çorba kaşığı domates salçası
  • 1 havuç
  • 10 su bardağı tavuk suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kurufasulye
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • Taze nane yaprakları
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kuru biberiye
Buğdaylı çorba hazırlanışı

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Hububatları bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı tencerelerde haşlayıp süzün.

Soğanı ve sarımsakları soyun. Soğanı kıyın, sarımsakları havanda bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile ezin. Bir kaseye alıp sirke ile karıştırın. Havucu soyup zar şeklinde doğrayın.

Yağı tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Havuç ve salçayı ekleyip kavurun. Sıcak tavuk suyu, haşlanmış buğday ve fasulyeleri ilave edin.

Birkaç taşım kaynatıp sarımsaklı karışım, tuz ve baharatı ekleyin. 15 dakika pişirin. Ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:16:34

denedim harika oluyor tavsiye ederim...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!