BALIK ÇORBASI

6 Kişilik
Balık çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 iri kırlangıç balığı 6 su bardağı su 2 soğan 1 patates 1 havuç 1 kereviz 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı un 3 yumurta sarısı 1 limon suyu 1 kahve fincanı zeytinyağı Karabiber Tuz
Balık çorbası hazırlanışı

Balığı temizleyip yıkayın ve tencereye alın. 6 bardak su, tuz ve soyulmuş bir bütün soğanı ilave edip orta ateşte 20 dakika üstü açık olarak haşlayın. Balığı kevgirle bir tabağa alın. Kılçıklarını ayıklayıp etlerini tel tel ayırın. Maydanozu kıyın.
Balığı haşladığınız suyu süzüp bir tencereye alın. Patates, havuç, kereviz ve kalan soğanı soyup küp küp doğrayın ve balık suyuna ekleyin. Sebzeler yumuşayınca unu biraz su ile sulandırıp tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirin. Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
Tel tel ayrılmış balık etlerini ve kıyılmış maydanozu ekleyip hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.
Çorba suyundan 1 bardak kadar alıp yumurta sarılarını ekleyin ve iyice çırpın. Karışımı çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi karıştırıp çorbanın üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:59

Akdeniz insanları pek balığı sevmez ancak, ben balığı çok severim. bu tarifi denemek isterim

Misafir12.10.2016 16:57:45

rize'de çapari balık lokantasında yedim. nefisti

Misafir12.10.2016 16:58:20

çok lezzetli

Misafir12.10.2016 17:11:22

Bunu levrekden yapsak nasıl olur ki ?

Misafir12.10.2016 17:12:55

somondan yapabilir miyim

Misafir12.10.2016 17:13:11

Caniniz coook balik corbasi istediyse ve kirlangic baligi vs.. balik cesitlerinden alabilme imkani yoksa ayni malzemeyi ayni tarifle ton balik ile deneyin (bizim evde kereviz tercih edilmddigi icin ben koymadim...) Harika bir lezzet... yedigim en guzel balik corbalarindan biri oldu tavsiye ederim...

Misafir12.10.2016 17:20:18

alabalıklada güzel oluyor

Misafir12.10.2016 17:20:36

ben 3 adet çinekop balığından yaptım harika oldu çok tşk

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!