Yalancı İşkembe Çorbası

Yalancı İşkembe Çorbası
19 Nisan 2024

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan işkembe çorbası, dana veya koyun işkembesinden hazırlanır. Sakatat tüketmeyenler için evde kendinize yalancı işkembe çorbası hazırlayabilirsiniz. Yalancı işkembe çorbasını, meyhane pilavı ve çubuk turşu eşliğinde sunabilirsiniz. Et ile hazırlanan versiyonu için, klasik işkembe çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Yalancı İşkembe Çorbası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 haşlanmış tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 4~5 su bardağı tavuk suyu

Sosu için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2~3 diş ezilmiş sarımsak
  • 2~3 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Karabiber

Kırmızı biberli sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yalancı İşkembe Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etlerini didikleyin. Tencereye tereyağını ve ayçiçeği yağını ilave edip ısıtın. Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
  2. Üzerine yavaş yavaş 4 su bardağı tavuk suyunu ilave edin. Kıvamı koyu olursa su ilavesi yapabilirsiniz.
  3. Çorba kaynadıktan sonra tavuk etlerini ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
  4. Sos için gerekli malzemeleri bir kasede iyice karıştırın. Üzerine kaynayan çorbadan 1 kepçeyi azar azar ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın.
  5. Çorbaya sosu çok yavaş ilave edip karıştırın. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  6. Tavada tereyağını eritin. Üzerine kırmızı toz biber ekleyip kızdırdıktan sonra ocaktan alın. Kaselere paylaştırdığınız çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Servis Önerisi
  • Yalancı işkembe çorbasını, meyhane pilavı ve çubuk turşu eşliğinde sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Unu kavururken kokusunun çıkmasına dikkat edin. Ancak yakmamaya da dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde çorbanızın rengi koyu olacaktır.
  • Çorbanızın koyuluğunu tercihinize göre ayarlamak için suyu kontrollü olarak eklemelisiniz.
  • Unun üzerine su eklerken hızlıca karıştırmanız topaklanmayı önleyecektir.
  • Çorbanın terbiyesini ekleme esnasında sıcak sudan ve terbiyeden alıp karıştırmalısınız. Böylece topaklanma ve kesilmeyi önleyebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo