Balkabaklı Sarı Mercimek Çorbası

Balkabaklı Sarı Mercimek Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balkabaklı Sarı Mercimek Çorbası için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1 dilim balkabağı (100-150 g)
  • 3-4 yaprak kereviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 7 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olur)
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kimyon

Üzeri için:

  • 2 dal nane
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 su bardağı tulum peyniri
Balkabaklı Sarı Mercimek Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Mercimekleri ılık suda yarım saat beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Zar şeklinde doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Küp doğranmış havucu, patatesi, balkabağını ve zerdeçalı ekleyin. 10 dakika boyunca kavurun. Kaynar suyu, yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ve kereviz yapraklarını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte yarım saat pişirin.
  2. Tencereyi ocaktan alın ve blender yardımı ile içindekileri püre haline getirin. Tekrar ocağın üzerine alın. Tuzunu, tereyağını, taze çekilmiş karabiber ile kimyonu ekleyerek tatlandırın. 5 dakika daha kaynatın. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerine yeşillik, çörek otu ve tulum peyniri karışımından 1 tatlı kaşığı kadarını paylaştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  3. Dilerseniz, sofraların baş tacı olan sade mercimek çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo