Hünkâr Tarhana Çorbası

Hünkâr Tarhana Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hünkâr Tarhana Çorbası için

Malzemeler

  • 350 gr süzme yoğurt
  • 1 bayat ekmek
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 3 su bardağı et suyu
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • kırmızı toz biber
Hünkâr Tarhana Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin.
  2. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin. 
  3. İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.
  4. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade tarhana çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo