Zeytinli Bisküvi

Zeytinli Bisküvi
16 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinli Bisküvi için

Malzemeler

  • 9 yemek kaşığı gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 2 su bardağından daha az un
  • 4-5 gr doğranmış siyah zeytin
Zeytinli Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını hamur yoğurma kabına alarak mikserle iyice çırpın. Zeytinyağı, kekik, tuz ve unu ekleyerek karıştırın.
  2. Zeytinleri küçük doğrayarak hamura karıştırın ve iki eşit parçaya ayırın.
  3. Hamurları yağlı kağıt arasında merdane ile 5 mm kalınlığında açın.
  4. Yağlı kağıtla birlikte 45 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  5. Hamuru yıldız şekilli bisküvi kalıbı ile keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo