Tereyağlı Ve Limonlu Kek

Tereyağlı Ve Limonlu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tereyağlı Ve Limonlu Kek için

Malzemeler

  • 100 gr YÖRSAN Tereyağı
  • 4 yumurta
  • 200 gr toz şeker
  • Rendelenmiş limon kabuğu
  • 140 ml YÖRSAN Süt
  • 30 ml limon suyu
  • 250 gr un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Tereyağlı Ve Limonlu Kek

Nasıl Yapılır

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurtalar, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kaseye alın. Mikserle 5 dakika boyunca krema gibi olana kadar çırpın. 1 bardak sütün içine limon suyunu ekleyin. Başka bir kap içinde un ve kabartma tozunu harmanlayın. Yumurtalı karışıma limonlu süt ve unun yarısını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kalan unu ekleyip iyice karıştırın. İçine yağ sürüp un serptiğiniz kek kalıbına kek hamurunu doldurun. Önceden ısıtılımış 185 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Kalıbın içinde biraz ılındıktan sonra keki kalıptan çıkarın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Katılaşana kadar buzlukta bekletin. Buzluktan alıp bekletmeden servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo