Sucuklu Karnıyarık Böreği

Sucuklu Karnıyarık Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sucuklu Karnıyarık Böreği için

Malzemeler

  • Yarım kangal sucuk 250 gr taze kaşarpeyniri 2 yufka 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 yumurta sarısı
Sucuklu Karnıyarık Böreği

Nasıl Yapılır

Yufkaları düz zeminde açıp dört eşit parçaya kesin. 8 üçgen parça elde edin. Yoğurt, 1 yumurta ve 2 kaşık sıvıyağı bir kâsede iyice karıştırın. Sucuk ve kaşarpeynirini dilimleyin.

Her bir yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp geniş tarafına sucuk ve peynir dilimlerini yerleştirin. Yufkayı, sigara böreği şeklinde yanlardan kapatıp rulo yaparak sivri ucuna doğru sarın. Börekleri bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Böreklerin üzerini bıçağın ucuyla karnıyarık gibi kesin. Kesilen kısımlara birkaç sucuk dilimi yerleştirin. Yumurta sarısını çırpıp fırça ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo