Sebzeli Halka Lokma

Sebzeli Halka Lokma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Halka Lokma için

Malzemeler

  • 1 havuç
  • 2/3 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Sebzeli Halka Lokma

Nasıl Yapılır

Yumurta, yoğurt, tuz ve suyu bir kapta çırpın. 1 su bardağı un, kabartma tozu ve mayayı ekleyip karıştırın. Kıvam alana kadar azar azar un eklemeye devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Havuç ve kırmızıbiberi küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Bezelye, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Sotelenmiş sebzeleri hamura ekleyip yoğurun. Elinizi biraz yağlayın ve hamurdan parçalar kopararak yuvarlayın. Ortasını parmağınızla delerek halka şekli verin ve ayçiçeği yağında kızartın. Sıcak servis yapın.  
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo