Reçelli Hamur Tatlısı

Reçelli Hamur Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Reçelli Hamur Tatlısı için

Malzemeler

  • 15 gr yaş maya
  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 60 gr tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 100 gr ahududu marmelatı
Reçelli Hamur Tatlısı

Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

Mayayı 1.5 su bardağı ılık sütte eritin. Çukur bir kaba alıp un, tuz, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 45 gr eritilip ılınmış tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp kabarması için oda ısısında 1 saat dinlendirin. 

Kalan tereyağını 1.5 su bardağı süt ve 1 çorba kaşığı şekerle ısıtın. Fırın kabını hazırladığınız şekerli sütten 4 çorba kaşığı alarak ıslatın.

Hamurdan 6 beze hazırlayıp unlu bir zeminde tekrar yoğurun.  Elde ettiğiniz hamur parçalarını elinizle hafifçe bastırıp ortalarına birer tatlı kaşığı ahududu marmeladı ekleyin. Hamurları marmelatlar taşmayacak şekilde top şekli vererek kapatın. Fırın kabına yerleştirip geri kalan şekerli ılık sütü hamurların üzerine dökün. Üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirdikten sonra folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin. 

İsteğe göre ahududu marmeladı ile ılık servis yapın. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo