Peynirli Yumuşak Tatlı

Peynirli Yumuşak Tatlı
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Yumuşak Tatlı için

Malzemeler

  • 200 gr krem peynir
  • 6-7 pötibör bisküvi
  • 2 yumurta
  • 200 gr süt kreması
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı çilek sosu
Peynirli Yumuşak Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Krem peyniri ilave edip yedirinceye kadar karıştırın.
  2. Süt kreması ile tozşekeri mikserle çırpın. Peynirli karışıma ekleyin. Un, vanilya ve limon suyunu ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın.
  3. Bisküvileri ufalayın. 20 cm çapındaki yağlanmış fırın kalıbının dibine serpiştirin. Hazırladığınız peynirli karışımı üzerine dökün.
  4. Hava kabarcığı kalmaması için kalıbı hafif sallayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  5. Fırından alıp üzerine yağlı kağıt kapatın. 15 dakika daha pişirip fırından çıkarın ve kağıdı alın. Üzerine çilek sosunu gezdirin.
  6. Hindistan cevizi serperek servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo